2013-01-02 64 浏览
老公, 生日快樂!今年我們踏入第10個年頭, 沒有特別所求. 你很喜歡吃CHEESE CAKE, 踫巧晚上起尖沙咀晚飯, 今次可以買酒店蛋糕俾你試試! 最後我選了帝苑酒店出品. 我食過幾次, 都偏向chocolate味. 貼近new year好多蛋糕都俾人訂晒, 餘下的口味唔多, 所以選了一個款式特別少少, 仲要有聖誕氣氛的~ Blueberry Cheese Tart我對cheese cake沒有特別喜好, 不過晚飯的6位其中3位都喜歡cheese cake, 加上tart底食落應該冇咁漏.如果staff冇說明, 我以為是一個cream cake當老公一切開, 原來上面的一個個像雪球的cream, 都充滿芝士同忌廉味. 裡面沒有海棉蛋糕. 即是話整個都由打到似忌廉的芝士及餅底而成, 好特別!蛋糕上的聖誕裝飾是砂糖, 可以食. d cream滑到奶油咁, 真係好好味!!而忌廉與餅底之間, 夾有藍莓果醬.藍莓甜且新鮮, 個皮仲脆.我問staff可唔可以寫HAPPY BIRTHDAY牌, 佢答我會附送一個happy birthday卡插住. 雖然冇得手寫, 不過都算. 點知有另一位客人問同
老公, 生日快樂!

Blueberry Cheese Tart
如果staff冇說明, 我以為是一個cream cake

而忌廉與餅底之間, 夾有藍莓果醬.
藍莓甜且新鮮, 個皮仲脆.

點知有另一位客人問同一個問題, 另一個staff答佢如要寫牌等一個鐘. 我即刻同個staff講一個鐘我等得!
於是留下" HONEY HAPPY BIRTHDAY, ALL THE BEST!"

希望你身體健康, 有一個難望的生日!!

p.s. 蛋糕是一磅裝, $300
2012-12-31
外卖自取
$50 (宵夜)
庆祝纪念
生日