2024-01-11
「Ghetto Burger 」係一間型格嘅漢堡包店!之前去過旺角店,最近見到銅鑼灣開左分店,急不及待要去食啦!「GHETTO」意思是貧民窟,銅鑼灣分店同樣以HIPHOP文化為主題,以鮮橙色作為主調,餐廳處處充滿街頭文化,包括彩色塗鴉牆,以及美式街頭風格裝置,連menu都係以黑膠唱片作為設計,打卡一流!餐廳主打美式漢堡、炸物、手工啤酒、特式調酒等等,餐廳營業至凌晨,半夜食宵夜又多一個選擇啦😉大啡菇芝味牛肉漢堡 $95感覺上罪惡感少啲🤣大啡菇肉厚又juicy,加埋中間嘅牛肉漢堡扒、芝士同生菜🥬個漢堡包厚身度一啖都咬唔晒😂吉列魷魚圈 $75 | 加黑松露醬 +$20魷魚肉質細緻彈牙,食落唔會好韌,而且炸粉薄身,再蘸一點香濃嘅黑松露醬伴食,口感酥脆又惹味。朱古力Smoothie $58入口陣陣香濃朱古力味,口感幼滑,面層加上cream,整體更香滑。🔹️滋味粒粒巨蝦堡 $95升級套餐 +$18 (配薯條及指定飲品)蝦堡足料夠厚身,蝦膠除左質感彈牙,仲食到一粒粒蝦肉嘅爽口,麵包烘得外脆內軟,正!🔹️薯條薯條炸得金黃色,香脆可口,非常滋味😋🔹️青提子汁清新青提子汁加入粒粒蘆薈,啖啖爽口,飲啖冰凍既青提子
大啡菇芝味牛肉漢堡 $95
大啡菇芝味牛肉漢堡
吉列魷魚圈 $75 | 加黑松露醬 +$20
吉列魷魚圈配黑松露醬
朱古力Smoothie $58
青提子汁,朱古力Smoothie
🔹️滋味粒粒巨蝦堡 $95
升級套餐 +$18 (配薯條及指定飲品)
滋味粒粒巨蝦堡
🔹️薯條
薯條炸得金黃色,香脆可口,非常滋味😋
薯條
🔹️青提子汁
清新青提子汁加入粒粒蘆薈,啖啖爽口,飲啖冰凍既青提子汁對食緊炸物嘅我就可以解解膩😂