2021-05-16
今日黎到大角咀覓食,呢間位於大角咀角祥街,附近都係啲舊式嘅車房或者士多,所以呢一間既門面係別樹一格,好易就搵到。店舖雖小,但係多款式多多。🍔川式麻辣醬堡 ($76)呢個係一個套餐,有水果盒另外我再加咗$8飲蘋果汁。呢一個麻辣醬堡真係超驚喜之作,麻辣醬嘅辣到啱啱好,大約係譚仔嘅三小辣,同埋嗰醬係老闆特別調教出嚟,好夾好入味,唔好以為佢只係得個辣味🔥,牛都超級Juicy. 水果盒有火龍果同埋蜜瓜,新鮮清甜。🍎蘋果汁有兒時回憶,好飲🍔BBQ醬和牛堡 ($93)朋友試咗呢一個套餐,加$10有日替沙律🥗,另外佢再加埋店主推介嘅冷泡伯爵花茶🍵(加$15)。和牛都幾厚身,肉味非常濃郁。沙律有蕃茄生菜青瓜, 食完個包再食呢一個沙律啱啱好。冷泡伯爵花茶勁好飲,非常清香,上網睇返原來冷泡茶係降低咖啡因含量,可減緩對胃的刺激。👍🏻下一次我會想黃金流沙醬蝦堡,睇相都流晒口水🤤🤤🤤特別一提,呢一間嘅漢堡全部都會用美國S R F和牛肉,而且可以免費加酸瓜。<註:美國和牛SRF(極黑牛)是將日本和牛與美國頂級黑安格斯黑牛,繁殖出産的品種!>
🍔川式麻辣醬堡 ($76)
水果盒有火龍果同埋蜜瓜,新鮮清甜。
🍎蘋果汁有兒時回憶,好飲
🍔BBQ醬和牛堡 ($93)
和牛都幾厚身,肉味非常濃郁。
沙律有蕃茄生菜青瓜, 食完個包再食呢一個沙律啱啱好。
下一次我會想黃金流沙醬蝦堡,睇相都流晒口水🤤🤤🤤