2015-01-02 701 浏览
家住坚城,一直都对屋企附近既特色餐厅斋睇唔食,只因住得咁近就觉得用咁多钱喺屋企楼下食饭好似唔系好抵咁。今日训到咁晏就谂住落街睇下有乜可以试,本来想去𠮶间无位,就退而求其次。去到呢间食比利时waffle既食店。门面整洁干净,一贯新派餐厅格局,外设两张店外枱,放便带狗或食烟人士,装饰casual欧洲式 的,有3位staffs友善既, 应该重有外籍厨司喺厨房入面负责煮食的。因为店员似乎招呼唔切,我地唯有自行揾位坐低,店员好快落单,但就一直未有安排餐具,明显系未太熟练既招呼技巧。唔太skillful。😑Order 咗烟火腿蛋窝夫同希腊蛋窝夫,两杯 cappuccino 点知最后漏单,黎一个唔黎一个,有D无奈,等左半个钟,我食完对方都重未有得食,唯有cancel order, cancel 左先到,嗯..又系搅到无晒mood既情况。 讲返嘢食,出奇味道唔错,蛋鲜嫩而且沙律菜新鲜,特别在窝夫咸食都好好味,热热既,配搭得几好而且presentable, 不过比较细份,男仕应该就唔够食架喇,当小食或者tea会较适合。cappuccino 都ok, 咖啡香奶泡滑滑重有心心拉花,加上粉色杯,感觉较温馨。系

Order 咗烟火腿蛋窝夫同希腊蛋窝夫,两杯 cappuccino 点知最后漏单,黎一个唔黎一个,有D无奈,等左半个钟,我食完对方都重未有得食,唯有cancel order, cancel 左先到,嗯..又系搅到无晒mood既情况。 讲返嘢食,出奇味道唔错,蛋鲜嫩而且沙律菜新鲜,特别在窝夫咸食都好好味,热热既,配搭得几好而且presentable, 不过比较细份,男仕应该就唔够食架喇,当小食或者tea会较适合。cappuccino 都ok, 咖啡香奶泡滑滑重有心心拉花,加上粉色杯,感觉较温馨。系咪因为咖啡司较有型关系都帮手加左分 😅

以咁既价钱,去soho食既招呼会好好多。不过新区新尝试而且窝夫味道几好菜色特别同区少有, 都值得一试既。
希腊蛋窝夫
Cappuccino