2017-07-26
今日放假約左long time no see既朋友出黎吹水,雖然兩個女人唔夠做一個墟,但係都肯定雞啄唔斷,所以我地就搵左間樓上cafe慢慢食,慢慢吹,唔怕被人趕。今次搵既呢間cafe地點超方便,係正旺角百老匯戲院隔離既昌記大廈,不過就要行兩層樓梯,如果想搭𨋢就要去到3樓再落番一層。cafe既裝修好簡單,雖然有大玻璃窗,但係咁arm大廈維修,所以冇咩景觀。Menu呢度除左一般意粉,小食之外,仲有all day breakfast添,不過最鍾意就係有唔同既set比你選擇。水蜜桃沙冰$55呢杯水蜜桃沙冰似蜜桃沙冰多d,味道唔會太甜又唔會假,仲有少少果肉,幾fresh又解渴藍莓奶昔$55呢杯藍莓奶昔都有藍莓肉係入面,飲落都好creamy同滑,又唔會覺得太膩,仲好健康tim下午茶$58呢度既下午茶set可以揀3款小食,包一杯$36既飲品,而超過左就需要補番個差額。另外,加$20可以多個出前一丁或者沙律tim。我地兩個人嗌左兩set再加個沙律。呢度既食物一般,不過不失,最值得讚既係個炸薯角,連埋薯皮好有薯味,而且炸得好香脆,正總括黎講,食物可以,環境又坐得舒服,又唔會比人趕,hea足成日既好地方。
藍莓奶昔$55
下午茶$58