2021-04-26 64 浏览
台式流心雞扒妹見到都係招牌菜之一,見到流心芝士就已經心心眼,外表炸的鬆脆,和普通的吉列雞扒差不多,切開時嫩滑的雞扒,配味道適中和帶有治療感的芝士,相當好送飯老闆娘鵝肝蚵仔滷肉糖心蛋飯不過亦都這碗飯,比我想像中大配,雞扒配的白飯都食唔曬,首先滷肉飯味道很令人舒服的味道唔太濃和膩,而蚵仔相當的新鮮肥美,配上原來十分之合適,而且仲有煎得香香的鵝肝,估唔到滷肉飯都可以咁多層次。老阿伯胖魷羹都係值得推薦的招牌菜之一,湯羹相當鮮甜,仲有配料相當充足,當小食或主食都一流,最重要的是滿滿台灣的感覺。椰奶芋圓仙草最後老闆娘推薦,因為芋圓係自己手工造,說實話我都好像是第一次食芋圓的味道那麼濃,原全食到蕃薯,芋頭,芋泥等的香甜味,無比椰奶搶走主角的地位高山冷泡翠綠茶古早冬瓜茶黑糖薑母茶

台式流心雞扒妹

老闆娘鵝肝蚵仔滷肉糖心蛋飯