2020-12-13
星期六悶悶地,約埋朋友搵cafe hea下打下卡見之前有朋友提起過有間哈利波特cafe就直接walk in 上去(12點半去唔洗等)cafe既環境同埋餐單上既菜式名都好有心思,真係佈置到好有魔法世界feel但網上著名既打卡位 :9 3/4 月台既牆身貼滿哂打氣標語,同埋因爲抗疫關係,多左好多白色珍珠版😂專誠上去打卡既朋友要留意下我地叫左兩個意粉,一個煙肉芝士薯條,兩杯yogurt飲品最最最中意係個薯條,好香好脆,略嫌芝士唔夠多,如果可以多到滲落每一條薯條就好啦😁😁🥦菠菜雞肉意粉:意粉個汁幾好,但雞肉份量小,而且可能我嘴叼,係有小小雪藏味🍝黑松露軟殼蟹意粉:呢個意粉同軟殼蟹都出色,炸得juicy黎,炸粉唔會太厚身蓋過蟹味🥤飲品方面叫左Strawberry n mango yogurt,本身見到個價錢同埋yogurt字,都幾抱有期待,可以會落d真yogurt去blend杯飲品,點知飲落既味似係水果果醬加可爾必思,雖稱不上是伏,但性價比就唔高啦🤫🤫
見之前有朋友提起過有間哈利波特cafe
就直接walk in 上去(12點半去唔洗等)
我地叫左兩個意粉,一個煙肉芝士薯條,兩杯yogurt飲品