2020-07-14
今次去咗西營盤附近嘅一間標榜慢煮嘅餐廳,可能佢哋真係好鍾意慢煮烹調,所以你個名都叫做我愛慢煮。平時好少行開呢度,要搵呢間餐廳都真係搵咗我一陣,不過見佢個門口就已經好有feel,石屎外牆上面掉咗下山虎同埋雲中龍,不知幾猛😂入到去有少少西式餐廳feel,但係又會見到中式嘅牌面同埋關二哥😂好有趣。食物方面,價錢確實係幾平,大部份嘅食物都係幾十蚊姐,就算一個有七八樣餸嘅餐都係百零蚊,最吸引到我嘅係佢有$98/1個半小時嘅任飲紅、白、啤酒,Happy Hour真係抵到爛。首先叫咗個一人餐,個餐包括安格斯牛肉、美式豬腩、紐倫堡香腸、溫泉蛋、雜菜、公司薯仔沙律、車厘茄同埋芝士窩夫。肉類因為經過二十四小時嘅萬事已經相當之但不失咬口,另外特別鍾意食佢公司薯仔沙律嘅醬汁,甜甜地同薯仔好配合。另外叫咗個芝士菠菜,真係好好食,菠菜好淋,芝士好香最重要係價錢仲好平。個芝士溫泉蛋大啡菇都好好食。最後仲要唔收+1,總括嚟講除咗特別適合Happy Hour之外,晚餐都一樣係一個好選擇。
個芝士溫泉蛋大啡菇都好好食。