2020-10-27
因為慶祝德國啤酒節嘅關係,餐廳推出左一系列特別嘅菜式!當中有食肉獸至愛嘅 #烤肉拼盤🍖🥩🍗 可惜小編嗰日即是7:30入座都已經賣晒啦😭 所以唯有試佢其他野啦🤧.身為食肉獸嘅小編,即刻叫咗份 #德式烤豬肋骨🐽大家見到張相係咪已經覺得好吸引呢!而且佢面頭仲有啲辣椒同埋蒜片,好辣既小編見到真係忍唔住呀🤤而佢實際上嘅味道都唔錯!食落唔會乾,仲帶有少少肉汁👍🏻😋.而期間限定嘅Menu方面,小編同朋友仔就試咗2️⃣款#海鮮小食拼盤🧆呢個拼盤非常出色!同行嘅朋友仔話呢個拼盤同啤酒簡直係絕配🍻 因為佢啲炸物一啲都唔油膩,炸得金黃酥脆又乾身!而且食物嘅類型又豐富!有炸魷魚圈、炸青口、炸魚柳、炸蝦同埋炸薯條🍟 調味上面又唔會過鹹,係會令人忍唔住一啖接一啖咁食,大推🙌🏻.#脆香爆谷雞配鹹蛋黃·西班牙青椒 🐣小編一開頭見到呢個咁長嘅名,仲要有個爆谷雞覺得好得意😝 本身都係抱住一個「咪又係一款鹹蛋黃炸雞」嘅諗法去食,但佢又帶到少少驚喜俾我🙊 雖然佢嘅鹹蛋黃味唔算係超級濃郁,但係佢啲爆谷雞嘅size係非常之適合1️⃣啖1️⃣粒!而且配合埋底部撈好咗嘅鹹蛋黃彩椒,食落又會帶返啲清新嘅感覺比你嫁😉.最後Happy Friday當
身為食肉獸嘅小編,即刻叫咗份 #德式烤豬肋骨🐽
而期間限定嘅Menu方面,小編同朋友仔就試咗2️⃣款
#海鮮小食拼盤🧆
#脆香爆谷雞配鹹蛋黃·西班牙青椒 🐣
最後Happy Friday當然唔少得飲番杯啦🥳
小編嘅兩位朋友仔分別叫咗一杯啤酒🍺,小編就嗌左杯Signature Drink🍹味道都好好味!同知己好友邊飲邊食,非常relax☺️
📌 溫馨提示:星期日係最後機會試到喱次德國啤酒節嘅特色Menu呀!大家快啲去食啦🥳