2022-05-03 318 浏览
Lunch 起医学院揾食选择唔多 多数叫外卖 起lobby就有呢间由cupping room coffee roaster 主理嘅kiosk专卖咖啡 午餐时段仲有便当供应 每日三款拣🍱另外亦有甜品 例如basque cheesecake 卖🍰▶️ Grilled chicken bento ($56)卖相唔错 望落去好精致 有半只溏心蛋四件连皮照烧鸡肉 每件几厚肉 上面洒上香葱之后仲有一束白菜 上面有樱花虾米最后白饭上面落咗啲饭素份量啱啱好一个lunch🥚溏心蛋好食 做到蛋黄浆状 蛋白食落甜甜地🐔照烧鸡肉比想像中好味 食落味道似串烧鸡肉 肉质鲜嫩多汁 照烧汁味道够重捞饭好正饭素虽然唔系主角 但系加咗系令佢升级左 起码白饭冇咁斋 仲有和风味道添😋🍚不过佢嘅白饭就唔系珍珠米 所以唔系好饱满嘅质感 但都ok 白菜清脆 感觉健康🥬上面嘅樱花虾米有少少咸味 都系用嚟捞白饭食-成个饭配搭调味几唔错👍🏻价钱亦合理 唔算贵外卖盒都靓啲唯一系啲白饭会痴住起个盒到 搞到食唔到😂个人觉得好食同抵食过1887~
专卖咖啡 午餐时段仲有便当供应 每日三款拣🍱

成个饭配搭调味几唔错👍🏻
价钱亦合理 唔算贵
外卖盒都靓啲
唯一系啲白饭会痴住起个盒到 搞到食唔到😂
个人觉得好食同抵食过1887~
外卖自取
Grilled  chicken  bento