2021-06-12 24 浏览
尋日食完餐晚飯飽到早餐都食唔到,想食清DD, 本來想行去柯士甸睇下有咩食,行行下見到間coffee shop, 應該有沙律掛?試下啦!原來鋪頭分左兩間,一間落order, 女士們去幫手搵位,落單呢D粗重野等我來!原來menu 所有野都係齋,大致分包類同沙律類,我見到墨西哥卷又好想食,咁就一條卷兩份沙律啦,叫完有震震機,過去會合同事傾一陣就有野食喇先介紹下女士們食的沙律先大啡菇牛油果芝士沙律,賣相好靚,有幾朵食用花,見到都好賞心悅目,飲品幫佢配左杯Banana Mango Smoothie, 咁熱的天氣爽喇掛?另一款係素三文魚牛油果沙律賣相都ok丫不過啡菇好似吸引D, 呢個配左杯Americano兩款我都試左少少,個人同同事都覺得啡菇比較突出同吸引,素三文魚同坊間比較的話可能有少少失色,但整體水準不錯到我自己個份和風牛油果吞拿魚素墨西哥卷,烤過的卷皮包住好充實的生菜蘿蔔絲青瓜同牛油果加沙律醬,我唔明點解個口可以咁大一口放晒D餡料落個咀,口感好豐富又好係我今日想食的野,好快我就食左一半,更快又食晒成份。。。但佢兩個仲食唔到一半搞到我又行左去cashier 睇下有咩食,原來佢地D甜味-蛋糕好

先介紹下女士們食的沙律先

另一款係素三文魚牛油果沙律

搞到我又行左去cashier 睇下有咩食,原來佢地D甜味-蛋糕好似幾吸引,不過今日唔想食甜野,下次再有機會先試試,返返去飲埋杯咖啡就算喇,咖啡好飲但下次再試其他的種類,畢竟佢地應該係主打咖啡

食物份量對女士應該剛好,男士就可能唔多夠,呢度好岩一班女仔來打卡傾計,不過如果太多太多人就會比較嘈

下次如果我前一晚食太多野都可能會再來的😆

價位就大約$100-120 一人左右,尖沙咀來講都可接受丫😌
2021-06-03