2021-08-03 59 浏览
𝒲𝑒𝓈𝓉𝑒𝓇𝓃 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝐿𝒶𝒾 𝒞𝒽𝒾 𝒦𝑜𝓀𝘋2 𝘱𝘭𝘢𝘤𝘦都有好多餐廳,今次揀左𝘴𝘢𝘭𝘵𝘦𝘥 𝘱𝘪𝘨試下。佢既樓底好高,用左好多黑色既裝修配淺色既傢俬🛋,加埋𝘥黃色燈令人覺得好有外國𝘧𝘦𝘦𝘭。 今次坐既位置咁啱望到個𝘬𝘪𝘵𝘤𝘩𝘦𝘯位,因為係𝘰𝘱𝘦𝘯 𝘬𝘪𝘵𝘤𝘩𝘦𝘯,所以我地可以睇住我地隻豬仔𝘨𝘳𝘪𝘭𝘭同埋出餐過程,等野食既時候多𝘥野睇😝🌟𝐒𝐩𝐚𝐠𝐡𝐞𝐭𝐭𝐢 𝐚𝐧𝐝 𝐌𝐞𝐚𝐭𝐛𝐚𝐥𝐥𝐬 蕃茄肉丸意粉 🍝($𝟏𝟓𝟖)有三大粒肉丸,非常足料,切開黎share d 肉都唔會散開。意粉🍝就落左蕃茄醬同埋好多芝士,cheese 味道好重,對比其他餸就唔算突出。🌟𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐏𝐨𝐫𝐤 𝐓𝐨𝐦𝐚𝐡𝐚𝐰𝐤 烤斧頭豬扒配薯條 ($𝟐𝟑𝟖)🥩賣相幾正,份量比想象中大好!多!我地四個人𝘴𝘩𝘢𝘳𝘦都食唔曬。要讚下既係咁大塊扒都𝘨𝘳𝘪𝘭𝘭得幾靚,𝘥肉唔會好韌,但乾左少少,唔夠嫩, 𝘫𝘶𝘪𝘤𝘺 𝘥會更正。仲有𝘣𝘦𝘴𝘵 𝘮𝘢𝘵𝘤𝘩 既薯條🍟,係幼身薯條,食落好實心幾正。🌟𝐂𝐫𝐢𝐬𝐩𝐲 𝐏𝐨𝐫𝐤 𝐊𝐧𝐮𝐜𝐤𝐥𝐞𝐬 招牌德國鹹豬手 ($𝟐𝟗𝟖)呢個脆皮豬手份量適中,𝘥 皮整得好脆而肉又𝘬𝘦𝘦𝘱

呢個脆皮豬手份量適中,𝘥 皮整得好脆而肉又𝘬𝘦𝘦𝘱到超嫩,本身浸過鹽水所以個鹹度啱啱好,亦都有提供芥末法可以點既😚好貼心既係上碟時已經預先切🔪好細細舊,唔洗自己分到身水身汗。豬手既配料大薯仔🥔紅蘿蔔🥕都好食😋

🌟𝐒𝐭𝐞𝐚𝐦𝐞𝐝 𝐃𝐮𝐭𝐜𝐡 𝐑𝐨𝐲𝐚𝐥 𝐌𝐮𝐬𝐬𝐞𝐥𝐬 白酒煮荷蘭藍青口 𝟑𝟎𝟎𝐠 ($𝟏𝟔𝟖)

同行朋友好鐘意食青口,藍青口有20~30隻,都好新鮮而且飽滿肥美,就咁用白酒簡單咁黎煮已經好好味,又唔會蓋過左青口既鮮味。

🍷食西班牙野梗係要飲杯𝘀𝗮𝗻𝗴𝗿𝗶𝗮先啱𝘧𝘦𝘦𝘭,佢係白酒底既,唔算太甜都幾易入口🤩

📍𝐓𝐡𝐞 𝐒𝐚𝐥𝐭𝐞𝐝 𝐏𝐢𝐠
𝘚𝘩𝘰𝘱 𝘎02, 𝘎/𝘍, 𝘋2 𝘗𝘭𝘢𝘤𝘦 𝘛𝘞𝘖, 15 𝘊𝘩𝘦𝘶𝘯𝘨 𝘚𝘩𝘶𝘯 𝘚𝘵𝘳𝘦𝘦𝘵, 𝘓𝘢𝘪 𝘊𝘩𝘪 𝘒𝘰𝘬