2015-06-13
之前都有黎過翡翠拉麵小籠包,但都有成年冇黎,今日突然想食銀絲卷,所以黎左。餐牌同以前唔同,而加仲有好多顏色同味道既小籠包,但價錢不菲,所以我地都係叫返普通既小籠包。我見有口水雞拉麵,之前唔見,就叫左。朋友點左上海炒年糕,菜餃拉麵,同宮保雞丁。上菜速度好快!我通常叫左菜之後都沒什麼耐性,急不及待。短短5分鐘已經差唔多成檯菜都黎齊。我既口水雞拉麵係冷麵。我覺得口水雞好入味,但分量很少,而且冷麵汁太少,麵沒味道,很失望!菜餃拉麵既湯雖然很清,但卻好舒服,好好味。拉麵做得很好。蛋味重,有彈性,又夠粗。小籠包好好食。入面既湯太正喇!皮又夠薄。果然係拉麵小籠包專門店。拉麵同小籠包都一流。我覺得宮保雞丁幾好味,但唔係川菜個種味,偏甜唔辣。腰果好脆,同雞丁一齊吃絕配,我地成盤清曬。上海年糕既醬料做得幾好,年糕都算彈牙入味,但我已經太飽,唔想食咁多,反而蒸銀絲捲就做得一如既往咁軟,一條條絲食好過癮。整體黎講都幾滿意!係有D後悔叫左口水雞拉麵啫。會再黎既!
整體黎講都幾滿意!係有D後悔叫左口水雞拉麵啫。會再黎既!