今晚一行四人黎食Sexy crab🤤 *。 *。 *。 *。蟹粉醉三兩 - 係冷盤前菜,包含海膽、蝦、帶子、鮑魚同蟹肉,以花雕調味,味道清新👍🏻蟹粉煙燻鴛鴦溏心蛋 - 睇相都知煙熏味有幾濃厚🤣一半配魚子,另一半配蟹粉,各有特色蟹粉黃魚餛飩 - 餛飩有三隻色,分別用左蛋黃、墨魚汁同菠菜汁做皮,再以蟹粉及黃魚肉做餡,個魚湯底十分濃郁,最後好味到連啲湯都飲埋特濃蟹粉蟹肉伴拉麵 - 拉麵口感煙韌,配上蟹肉、蟹腳肉、蟹公膏、蟹母膏、蟹油等,加上秘製醬汁撈埋一齊食,十分真心嘅食材,一入口蟹鮮味充斥,真係好正原隻花膠配蟹粉拉麵 - 成隻花膠大過手掌😳,一切開蟹粉如溶岩般流出!花膠雖然咁大隻,但炆到好冧,但始終花膠本身比較滯胃,(好彩我地有四個人),所以我比較鍾意上面個蟹粉伴麵多d燕窩伴薑味雪糕配薑汁啫喱 - 成個甜品好融和,無諗過薑汁都可以整凍甜品上面個薑汁啫喱砌成蟹形,可感覺到廚師嘅一絲不苟,各道菜都做到色香味俱全,果真不易👍🏻夠曬辣而真係有茶葉嘅薑茶👍🏻反而佢個特飲麻麻地好飲。
今晚一行四人黎食Sexy crab🤤

*。 *。 *。 *。

蟹粉煙燻鴛鴦溏心蛋 - 睇相都知煙熏味有幾濃厚🤣

一半配魚子,另一半配蟹粉,各有特色
蟹粉煙燻鴛鴦溏心蛋

蟹粉黃魚餛飩

特濃蟹粉蟹肉伴拉麵

原隻花膠配蟹粉拉麵

燕窩伴薑味雪糕配薑汁啫喱

夠曬辣而真係有茶葉嘅薑茶👍🏻
薑茶

反而佢個特飲麻麻地好飲。
薑茶
蟹粉黃魚餛飩