尖沙咀[K11]★GOCHISO(日本/地中海菜)fb: followfooddiarybook左8点不过谂住早d黎拎枱睇定食唛,点知原来太天真劲旺场已经full晒 ,要等到8点round I完左先有得入场(so sad,姐系如果食早d就有时限 )。企系到时先欣赏到个门面原来又几靓㖞,深蓝门框x灰色外墙加落地玻璃,接待处附近仲有个酒桶,唔睇个名真系以为系西餐厅,不过都o岩一半既日式x地中海菜 内外都一样咁有design有情调,相同色系配搭,墙身有d装饰挂画。最抢眼都莫过于果一盏盏各有特色既天花吊灯。有d用几只玻璃杯砌成,系昏暗既环境之中闪闪发光 ;有d好特别用绿色灯罩放绿光,但出奇地零恐怖感,反而同个气氛好协调 但最最最耀目都一定系正中央由几十个玻璃酒樽砌成既巨型装置吊灯,开系K11系唔同d,设计都artistic过人 上面张相系好难得衬d客人走晒先影到,吊灯下面既双人高枱位好正,半圆型既设计令枱面位置大增,2个人黎嗌多几碟野食都唔怕无位放 揾食时间 哗!值得一赞系上菜速度惊人,转个头就可以いただきます - Parma ham w/ melon($48):唔难之得叫t
尖沙咀[K11]★GOCHISO(日本/地中海菜)
fb: followfooddiary

揾食时间
哗!值得一赞系上菜速度惊人,转个头就可以いただきます

Parma ham w/ melon($48):
Parma ham w/ melon
唔难之得叫tapas,原来份量真系好少
只系得2小件。不过(唯有)少食多滋味,咸香既超薄切parma ham同清甜既哈密瓜真系perfect match

三色猪肉香肠拼盘(半份$68):
三色猪肉香肠拼盘(半份)
见到个tapas份量咁少之后即时追加既小食~热pan上面放左3种猪肉肠,其中幼果条系日本常见既普通种类,另外粗d果两条比较味道浓郁多汁,只系唔太钟意浅色果条既香草味...

白酒蒸蚬肉青口($98):
白酒蒸蚬肉青口
哗~d蚬肉同青口都好鲜甜
!!!细细粒得黎有肉食,好感动一粒沙都无
虽然d白酒应该已经蒸发晒唔太饮得出酒味,但加左洋葱同海鲜去熬既汤底都好香浓~
见menu写住$18可以追加个意大利烩饭就加黎试下。点知等极都未黎?一问一下先知原来系等我地食晒d蚬肉青口先拎个汤底去加工。
新鲜滚热辣,上枱果时个烩饭仲好滚!不过横睇掂睇都唔似risotto
味道方面,话说头先个汤底本来已经好香浓,拎黎烩饭后再concentrated d令到个饭劲咸
成为成餐饭唯一食剩既野...
追加意大利烩饭
明太子白汁鲜鱿杂菌意粉($98):
明太子白汁鲜鱿杂菌意粉
挑战好难整得好食既明太子pasta大成功
首先望住旧邪恶的牛油慢慢被溶化,捞匀即刻食番啖,绝对系喜出望外
明太子味劲突出而又一d都唔腥,意粉creamy条条挂晒汁但又唔会好滞真系!仲有足料鱿鱼&菇片做𩠌唔怕寡

罗勒酱三文鱼牛油果Pizza (11'' $138):
Salmon & Avocado w/ pesto sauce pizza (11'')
系menu见到张相已经一见钟情谂都唔洗谂就嗌左
口感滑溜味道劲rich又健康既牛油果配上美味三文鱼再加埋同样青bb带淡淡香草&橄榄&蒜香味既罗勒酱真系感动之作
罗勒酱鲑鱼牛油果Pizza (11'')
真。超级好味
另外pizza既饼底都不得不赞,饼底薄而饼边厚,烘到微㶶,香酥得黎有烟韧口感
成枱人完完全全被俘虏!哈哈~话时话,平时食几啖牛油果就开始滞,今次位位食2件pizza都食得津津有味停唔到手
My favourite pizza so far!

香蕉朱古力Pizza($73):
香蕉朱古力Pizza
哈哈,系咪以为我地都钟意食pizza既饼底钟意到要追加?其实系拣甜品时无睇清楚,见到d朱古力&香蕉好吸引就点左,上枱先知原来系pizza唔系waffle
总系觉得依种口感既pizza同甜品唔系太夹,尤其系当我地饱既时候见到更加觉得佢唔太吸引
好彩d馅都系大路受欢迎,雪糕朱古力味浓可惜溶解速度劲快,想慢慢品尝都唔得;香蕉同朱古酱依个组合唔洗讲都知夹啦~呜。。。点解唔系配松软既waffle呢

埋单$595/4ppl。
其实净系为左个牛油果三文鱼PIZZA已经可以令我一去再去

不过就算唔计最爱,依度整体环境都好舒适有格调,只系遗憾地食6点几7点果转有时限无得慢活人生;服务态度良好,上菜速度快食物款式多又有特色,味道顶瓜瓜饮品选择都几多,下次肠胃好要黎试下佢d酒精饮品先得

2016-03-19
等候时间
20 分钟 (堂食)
Parma ham w/ melon
三色猪肉香肠拼盘(半份)
白酒蒸蚬肉青口
明太子白汁鲜鱿杂菌意粉
罗勒酱鲑鱼牛油果Pizza (11'')
  • 罗勒酱三文鱼牛油果Pizza