2019-03-22 1447 浏览
同朋友去左尖沙嘴ritz carlton 103樓間CAFE食TEA,今次個主題係同品牌GIVENCHY合作!成個tea set都係粉紅色, 超級夢幻,食完TEA重有紀念品送,有GIVENCHY 唇膏, 香水同SERUM試用裝~包裝得好靚一共有3層~ 上面係甜品,最底層就係鹹點:TUNA法包,鬆餅等等最出面GEH草莓撻,食落酸酸味味,食之前重可以滴草莓醬係上面!好好玩成個SET GEH食物都係粉紅色,全部都精美每個SET會跟一杯飲品,可選花茶等等,但我地就揀左熱朱古力,但我地覺得揀花茶好似比較好,因為可以令到中和甜品GEH甜膩.上面3層蛋糕會印有GIVENCHY BRAND NAME, 味道都相當唔錯,第二層個個杯,上面個CREAM奶味香濃,加埋底下酸酸菠蘿,入口岩岩好!下面個層紅絲絨蛋糕,淨係個外型已經好靚~~~呢個杯,唔知咩名堂,但係最上面係草莓乾脆脆,下面係荔枝味果凍,味道好清新!加埋一齊食,口感豐富得來,每一樣味道都唔會被另一樣味道搶曬風頭!!一定要食呢個係兩人份量,但其實兩個女仔根本食唔曬,我地有一半野都係打包拎走左。同FRD傾下無聊野,食下TEA黎講,呢到真係超級推介!

成個SET GEH食物都係粉紅色,全部都精美

下面個層紅絲絨蛋糕,淨係個外型已經好靚~~~

同FRD傾下無聊野,食下TEA黎講,呢到真係超級推介!
2019-03-13