2016-11-13 1010 浏览
秋高氣爽,除咗行山, 同家人或者朋友一起燒嘢食就最啱㗎啦!今日同朋友去咗小欖BBQ, 貪佢在海邊,不會太熱/太焗。晚上6時入場,場內已經有好多人大人的活動有燒嘢食/打麻雀/踢毽/掟飛鏢/行沙灘;小朋友的活動有釣玩具魚/跳彈床/玩高卡車/踢波等...講返食物先,BBQ 應該有的食物都有(香腸/扒類/鷄翼/魷魚/丸類/麵包等...... 一應俱全,種類繁多,自己想食乜都可以慢慢揀;總括嚟講食物味道都唔錯(除咗D香腸鹹咗少少)而我覺得最好味的就有辣味雞翼/辣醬豬腩肉和韓式雞扒。雞翼同豬腩肉辣辣哋,雞扒就甜甜地,我鍾意如果大家唔想成日揸住隻义,可以買一個網,把食物放上去燒,不過就好難控制,好容易燒燶哂D嘢食。另外我哋買咗一包蜆來焗,蜆都算鮮甜,不過有啲沙。佢哋仲好細心咁貼埋call 的士(綠的/紅的)嘅電話出嚟俾大家,玩夜咗都唔怕無車返屋企呢到有咁多活動,要浪漫有浪漫,要熱鬧有熱鬧,真係男女老幼都唔怕悶
而我覺得最好味的就有辣味雞翼/辣醬豬腩肉和韓式雞扒。
雞翼同豬腩肉辣辣哋,雞扒就甜甜地,我鍾意

另外我哋買咗一包蜆來焗,蜆都算鮮甜,不過有啲沙。
2016-11-05