餐厅: 龍點心 (Eastcore)
资讯:

🔹觀塘// 龍點心🔹人均約$150🔹▫️鹹蛋黃燒賣 $42鹹蛋黃味唔係好重!但係食落去係有少少流沙口感幾特別😌▪️馬拉小籠包 4隻 $36佢呢隻小籠包係唔需要點紅醋,成個小籠包係啡色😝食落去入面係肉骨茶湯汁,我覺得皮同埋湯味道都唔係好濃😂食落去普普通通🥹▫️羊肚菌瑤柱雞湯 $52幾好飲,好重雞味!食中菜好鍾意飲湯,味道都好濃郁唔錯唔錯🤣🤣▪️黑金流沙包 3隻 $32好食好食!姐係流沙奶皇包!食落去唔算好流可以食多一個☺️☺️🤣▫️龍餃子 $42好特別有四隻味!分別係:筍尖蝦餃皇,蟹粉菠菜香蝦餃,酸菜魚鳳眼餃,松露野菌晶瑩餃🥟菠菜餃子面頭有三文魚籽好好味😋酸菜魚餃唔係好食到酸菜魚味,但係有少少香辣味🌶!▪️龍燒賣 $38都係有四種味分別係:懷舊燒賣,麻辣牛肉燒賣,蕃茄海鮮燒賣,龍蝦汁墨魚燒賣😛麻辣牛肉燒賣好似大陸嗰啲麻辣湯味🤣🤣墨魚燒賣正正常常給有咬口😗😗▫️厚切叉燒腸粉 $42叉燒好食!腸粉皮好薄🥹🥹呢個好推薦!做點心腸粉好重要🤣🤣▪️一口豆腐 $48份量幾多!係平時食大排檔嗰種質素!幾好食咬落去面脆入面林😻🔹好飽評語整體嚟講大部份都幾好食,同埋覺得唔算好貴🙈始終食fusion嘢普遍上都比較貴🐒環境方面比
🔹觀塘// 龍點心🔹人均約$150🔹

叉燒好食!腸粉皮好薄🥹🥹呢個好推薦!做點心腸粉好重要🤣🤣

▪️一口豆腐 $48
份量幾多!係平時食大排檔嗰種質素!幾好食咬落去面脆入面林😻

🔹好飽評語
整體嚟講大部份都幾好食,同埋覺得唔算好貴🙈始終食fusion嘢普遍上都比較貴🐒環境方面比起其他點心舖都比較乾淨光猛同埋靚✨款式上有好多選擇,好多款特色點心🥟一籠有幾隻味,可以試晒唔同味道!一個人嚟食都好適合🥢

🧠回頭指數:7️⃣
🧏🏻‍♀️打卡港女:7️⃣