2018-03-29 73 浏览
同好姊妹难得出来CWB,shopping完梗系要揾好野食啦~想食清清地,食越南野就最岩啦!一入到餐厅,望到个餐厅有得拣唔同size嘅汤碗,觉得好新奇。佢由Regular、Large、XL到XXL,当我见到隔离枱碗面大过我同姊妹块面加埋,我地系惊讶左!为左要实际感受一下个大细,我地拣左个Large生牛肉牛坑腩片汤河。个份量系非常够2个人食😋仲配埋大量芽菜、辣椒🌶️仔、香草-薄荷叶、紫苏叶、鹅蒂、九层塔。成个阵营好劲~头啖汤入口已觉得几清甜,牛肉嫩滑,牛坑腩片非常有咬口,正!柚子鲜虾沙律🥗份量完全系超大之余,虾同柚子系足料!特别要推荐佢个沙律酱,类似千岛酱底,但加左辣,配埋沙律就可以提升虾&柚嘅鲜同甜!太耐冇食过牛油鸡翼啦~试下先👅几香口&脆卜卜,牛油唔会放得太多,不算油腻。搭埋D酸萝白、青瓜,中和番哂D热气~黎多个炸椒盐软壳蟹米纸卷~软壳蟹系即炸即包,入口脆得黎有点蟹香味。其实2个人食到咁多野,真系好劲呀!大满足😋虽然餐厅系市区,但美食加上宽阔舒适嘅环境,感觉好似闹市中嘅一道清泉。

生牛肉牛坑腩片汤河

头啖汤入口已觉得几清甜,牛肉嫩滑,牛坑腩片非常有咬口,正!
生牛肉牛坑腩片汤河配香草

柚子鲜虾沙律

太耐冇食过牛油鸡翼啦~试下先👅
越式牛油鸡翼

黎多个炸椒盐软壳蟹米纸卷~
软壳蟹系即炸即包,入口脆得黎有点蟹香味。
其实2个人食到咁多野,真系好劲呀!
大满足😋
炸椒盐软壳蟹米纸卷