2022-07-13 556 浏览
Five Guys嘅漢堡包嘅評價都幾大分歧,有啲話佢太濕,有啲就話好有美式風味,咁究竟好唔好食呢😋Little bacon cheeseburger 🍔 $85大嘅bacon cheeseburger 就$105 會多塊牛肉,細食嘅食little就夠🤣可以自己揀topping,今次就揀咗Mayo,lettuce,grilled onion同grilled mushroom。今次就堂食,一攞到即刻打開唔算好濕,不過可能因為我本身都冇加好多醬!煙肉係勁香脆,令到成個包好有口感。肉嘅調味都好香,但可惜偏薄,存在感唔太重。同埋要批評嘅係洋蔥好生,生到有啲苦,影響味道☹️不過配埋其他配料,整體味道唔錯,而且咬落有層次感。不過唔中意包濕濕地嘅可以唔洗考慮,但味道的確會令人間唔中想回頭🤣3.8/5😋Cajun Fries (regular)🍟 $55今日嘅薯條好熱辣辣,而且好香脆,做到外脆內軟,入面又有薯仔味。呢度嘅薯條不嬲份量都好多,令人好滿足。不過不得不提就係佢真係好鹹,雖然呢個係加咗辛香料,少少辣好惹味但佢真係好鹹,食到好口渴☹️3.6/4😋Milkshake 🥤 $55奶昔係可以自己揀配料,今次

3.8/5😋

Cajun Fries (regular)🍟 $55

3.6/4😋

Milkshake 🥤 $55

奶昔係可以自己揀配料,今次就揀咗士多啤梨同曲奇。感覺上冇以前咁好飲,雖然都重奶味,但有啲甜到涸喉,係唔舒服嘅甜。所以反而唔係咁推介🥲

2.8/5😋

總括嚟講,間唔中都係會想回味Five guys嘅漢堡包,但真係貴,同一個價錢可能會食到更加符合香港人口味嘅漢堡包同奶昔!