2009-08-29
昨晚為左farewell 好友出國,所以就打算搵間CAFE聚下,傾計食晚飯。上呢度(OPENRICE) 搵下邊間會較為舒適 : ) 見到呢間D環境好似唔錯,又有薯蓉批食( 本人熱愛薯蓉! ),所以就揀左呢間喇。 樓上CAFE 黎講呢度比較靜,新店開張,見到有個妹妹仔係度設計牆壁,期待下次可以見到完整的一幅壁畫。 坐低睇下個menu,野食唔算多,飲品會比較多d。我地幾個心大心細唔知叫乜好,個waiter 就行黎介紹我地試下menu 入面冇ge朱古力。於是我地就叫左唔同味道ge 朱古力試下,又唔錯bor。 特別係草莓朱古力,個味道岩岩好,朱古力味唔會太搶,好match,賣相又靚。 之後叫佢個主打批批食—咖哩豚肉批。 都幾多料,好多豚肉,個批底ge牛油味好香。之後仲叫左個肉醬飯同什菌螺絲粉食,味道可以,唔太特別。最衰冇意粉食,因為我個朋友好鍾意食焗芝士肉醬意粉,哈哈。聽聞將會轉新menu,希望下次會有更多主菜同批! last 叫多2個cheese cake食,伴碟都幾有心思,幾得意。 最後,樓上cafe 黎講d 野食都唔錯,
最後,樓上cafe 黎講d 野食都唔錯,環境好舒服,唔太嘈。d staff 好nice,好friendly。 有機會會再黎食dinner
p.s. 今次一別,唔知幾時再見。你要記得我地 ! 保重啊! 1齊再黎飲朱古力 =]