2013-03-06
2月28日同同事食FAREWELL飯,佢話想嚟呢間食PIZZA,果日早上才BOOK位,好彩都仲有位,我地有七個人. 坐低一陣有個男仕應幫我地倒水,跟住我地睇下餐牌有咩食先,同事發現在LIKE FB有得送麵包球,咁啱係最後一日,我地不停係度LIKE,那個男仕應好有笑容及禮貌,我地每人LIKE完一次後就告訴他替我們落ORER,之後我地就開始落單.他不用MARK DOWN,同事仲話佢記唔記得架,跟住覆單又OK冇漏喎,GOOD!!我地點左一個六人餐,餐既內容已跟我之前食有點出入啦, 頭盤冇左焗磨菇啦,只有兩種麵包及加20元有另一種煙三文魚麵包.我地就叫左煙三文魚配麵包,同埋蒜蓉包,沙律叫左廚師沙律,PIZZA叫皇后PIZZA及加20元PAMA芝士PIZZA,意粉海鮮意粉.之後再加多左一個芝士蝴蝶粉,那個男仕應的服務真的很好, 我們不停留意佢個名, 攪到佢都唔好意思, 佢叫JEFFREY, 我覺得餐廳應該加奬佢.佢不只淨係SERVE我們一枱客人的, 但隨傳隨到,非常有效率及真的很有禮貌.講番食物水準先:好欣賞呢度既麵包,好好味,好香及加一些醬或牛油,軟淋淋好好味,每碟食物都有麵包跟的呀,食包包食
講番食物水準先:
好欣賞呢度既麵包,好好味,好香及加一些醬或牛油,軟淋淋好好味,每碟食物都有麵包跟的呀,食包包食飽,HAHA.
西蘭花忌廉湯好好飲,好RICH及真正的西蘭花溶打出嚟,I LIKE IT. PIZZA有一隻加20元PAMA HAM 加CHEESE,同事話好好味,因為好多CHEESE,我都覺得好味,PIZZA好薄的,SIZE都適中,但另一款不用加錢的皇后PIZZA還大過要加錢的啊. 皇后PIZZA有些檻欖,肉等等,都OK好味的.
意粉一般,都好多隻蝦的,但個醬汁普通唔特別,反而後加的芝士肉丸蝴蝶粉好有驚喜,因為係辣架,芝士加上辣椒粉味道好特別,肉丸都好多料,好味喎.
送既麵包球,每份三粒架,我地有七份咁多,其實都好飽啦,都幾軟身的,加埋D檸檬白朱古力醬一齊食,OK的,我地都食唔晒要打包走.
最後的甜品係意大利芝士蛋糕及朱古力蛋糕,個意大利芝士蛋糕好濃的酒味,好好味呀!!同事話苦左一點. 朱古力蛋糕都好RICH及重朱古力味,唔算太甜,GOOD.
食左差唔多兩個鐘先走,走前還問經理攞意見書寫了COMMENTS呀!!