2011-01-25 21 浏览
最近奥海城二期又开多咗两间 chocolate shops. 一间系 Leonidas, 另一间系选择同款式唔错, 但不太啱我味道嘅 Thomas Haas 第二分店.未正式直接比较过, 但记忆中, 加拿大来的 Thomas Haas 很特别, 但就偏硬同太甜.比利时的 Leonidas 就比较简单得黎, 容易近民. Estee Lauder 前排同 Leonidas 有个 cross-over 朱古力, 我食咗三粒后, 觉得都 OK 嘅. 唔够 smooth, 但又唔系好劲朱古力味.- 好处是唔怕太甜. - 但质地, 以 commercial chocolate 黎讲, 又唔够 Lindt 同 Godiva 滑, 或 Wittamer, etc. 嘅好味.
一间系 Leonidas,

比利时的 Leonidas 就比较简单得黎, 容易近民.

- 好处是唔怕太甜.

外卖送餐