2020-06-07
近排疫情緩和之下,係時間出去外面搵食啦, 今日就到朋友去咗element 頂樓平台嘅西餐廳,食左一個semi buffet brunch, semi buffet就包咗外面任食嘅appetizer, Italian cheese , dessert另外可以有個湯嘅選擇, 我當然就要咗semi-buffet啦另外再叫咗個鱸魚 , 同埋一個意粉pasta 既main course先食過semi buffet, 外面有非常之多嘅 嘢食畀我揀, 蝦就大大隻, 爽口彈牙, 夠新鮮, 青口非常的鮮嫩, 再加個西班牙黑毛豬嘅切片, 配埋生果齊食, 就非常之豐富可口,MAIN COURSE, 呢個海鱸魚我最欣賞嘅就係佢嘅皮非常之脆, 金黃色既皮, 肉質非常的鮮嫩, 分量就啱啱好另一個就係香草配GARLIC汁配大蝦扁意粉, 賣相不錯, 配合一西蘭花嘅先綠, 令到個顏色非常之豐富, 扁意粉再加個香草配GARLIC汁, 非常之香, 提升咗味道層次食埋個甜品, 因為任食嘅關係, 真係大滿足
食埋個甜品, 因為任食嘅關係, 真係大滿足