系屯门番左几年工,日日食来食去都系果几间,真系食到厌~~ 日日为左餐晏仔都不知几头痛~~~今日到左放饭时间,同事话要去v city睇下有咩食,见到一间新面孔,就系上海婆婆e间上海菜馆.....听同事话以前唔知系边个广场都有间,但系今次都系我头一次帮衬~~ 点菜都系睇meal~~又古到d野又真系几唔错,叫左4个菜,鱼籽烟熏蛋、桂花蜜汁金沙骨、椒盐小排骨、酒酿丸子加白饭!鱼籽熏蛋都系第一次食,真系古唔到两样野系甘夹~~ 本身个蛋好滑,但就甘食就嫌冇咩味,但加上鱼籽,就系绝配~~ 而个桂花蜜汁金沙骨,金沙骨食唔少,但点桂花蜜汁又系头一回,真系好特别,d金沙骨好入味,d桂花汁好香甜~~ 另外个椒盐小排骨就冇咩特别,但味道都几ok~~ 而我就最仲意个甜品,冻什果酒酿丸子,以前食酒酿丸子成日觉得好单调,但今次加埋水果,一口水果一口酒酿丸子,真系好食好多~~下次食晏又多间选择了~~

本身个蛋好滑,但就甘食就嫌冇咩味,但加上鱼籽,就系绝配~~

下次食晏又多间选择了~~
鱼籽烟熏蛋
桂花蜜汁金沙骨
2013-08-27
等候时间
10 分钟 (堂食)
  • 鱼籽烟熏蛋
  • 桂花蜜汁金沙骨