話說小弟喺金鐘返工後,公司條team(其實係嗰一個下蜀咁大把)已經有固定飯友,小弟唯有自己食。就係咁,週圍行,pick up by random咁去揀嘢食。不過金鐘實在太多人,完全唔想等,唯有買外賣。據友人講金鐘開咗間出名嘅Burger舖,上網查過,係嘜嘜美國number one。我個人從來唔食貴個50蚊嘅burger,嘜嘢和牛,龍蝦burger(官塘有)。完全冇興趣,食得最多嘅係mos burger。最愛日本食物。講返呢間嘢,去到見到條queue,冇嘜人,念住啱哂,點知佢同香港某啲拉麵店一樣,原來重有條,後半隊排梗。排嘅人全部唔係鬼佬或婆,就係PP啲金融佬。排排吓有個鬼佬waiter,比張餐牌我,睇佢個樣我相信係經理嚟。我望吓餐牌,都ok。之前冇特別上網查過,就叫個Double Shack。我問個cashier,有冇coffee,佢話Tea 都唔錯,當然佢用英文同我講。係南亞人事,佢樣有啲似小弟之前某印度女同事。比錢時佢問我叫咩名,重比咗個food ready嘅接收器我,唔知點呢舊嘅official name係咩。我企埋一面等。親有時間入去餐廳內部望吓,已經坐滿哂人,重有幾個人企喺度

比錢時佢問我叫咩名,重比咗個food ready嘅接收器我,唔知點呢舊嘅official name係咩。我企埋一面等。親有時間入去餐廳內部望吓,已經坐滿哂人,重有幾個人企喺度等位。我心念食burger都等位,求奇企喺度食啦,其實我隔離就企咗個靚女。等等吓部機係咁震就攞嘢走人。佢由頭到尾都冇叫過我個名,我以為會好似Starbuck咁叫我個名提我攞嘢,都唔知問我個名啲做嘜。

Double Shack
超"漏"嘅Double Shack
2018-11-27
20 分钟 (外卖自取)