2021-08-29 738 浏览
中环食饭一向俾人感觉系➡️➡️贵💸最近Eatcation Girlss就试下喺中环揾吓有啲咩选择同大家分享😇好味指数 😋😋😋😋⚪️打卡指数 📸📸📸📸◻️性价比 🧮🧮🧮⬜️⬜️餐厅环境 ♥️♥️♥️🤍🤍DOSE系间小小嘅黄店💛舖头喺卑利街~~经中环长扶手电梯上~都要行一段路~午餐set包汤+主菜+热饮~❤️Tomato🍅 Soup香浓嘅蕃茄味~👍🏻👍🏻💚Pesto Smoke Salmon Linguine $78Pesto 意粉一向都系至爱🥰🥰呢个罗勒味都好香~意粉软硬度刚好~烟烟韧韧☺️但味道系偏淡的~配咸咸地嘅烟三文鱼就啱啱好~只系烟三文鱼得几片仔有啲少😅虽然睇落好似份量好少🧐但食落发现意粉都多同埋几饱肚😆🤎Hot Chocolate (set lunch +$5)杯热朱古力一上枱已经闻到浓浓朱古力🍫味❤️拉花好靓之余味道都一流~用中式茶杯上特别得嚟都几靓~而且都大杯㗎👍🏻饮完感到满足同埋被治愈😌话得系小店~枱嘅数量真系唔多~不过坐得舒服唔会好逼夹👍🏻Lunch hour无book枱好大机会食唔到(偷听到店员同个walk-in客讲已full😓)性价比唔算非常高~不过味道唔错同埋杯饮品好味~有机会都可以一试
中环食饭一向俾人感觉系➡️➡️贵💸

好味指数 😋😋😋😋⚪️
打卡指数 📸📸📸📸◻️
性价比 🧮🧮🧮⬜️⬜️
餐厅环境 ♥️♥️♥️🤍🤍

DOSE系间小小嘅黄店💛
舖头喺卑利街~~经中环长扶手电梯上~都要行一段路~

午餐set包汤+主菜+热饮~
❤️Tomato🍅 Soup
香浓嘅蕃茄味~👍🏻👍🏻

Pesto 意粉一向都系至爱🥰🥰呢个罗勒味都好香~
意粉软硬度刚好~烟烟韧韧☺️但味道系偏淡的~
配咸咸地嘅烟三文鱼就啱啱好~只系烟三文鱼得几片仔有啲少😅
虽然睇落好似份量好少🧐但食落发现意粉都多同埋几饱肚😆

杯热朱古力一上枱已经闻到浓浓朱古力🍫味❤️
饮完感到满足同埋被治愈😌

话得系小店~枱嘅数量真系唔多~不过坐得舒服唔会好逼夹👍🏻

性价比唔算非常高~不过味道唔错同埋杯饮品好味~有机会都可以一试👍🏻