2022-09-16 564 浏览
今日系中秋节,晚餐一定好邪恶,所以午餐决定食健康啲,中环LITE既沙律可以自由配搭,餐厅系餐牌上列上所有配料既卡路里指数,方便on diet既我计卡路里👍🏻餐厅空间感十足,混凝土墙身同大理石地板令餐厅充满一种粗犷嘅感觉。- 自选沙律我同朋友一样拣左沙律,朋友沙律系羽衣甘蓝配上紫洋葱、白煮蛋、烟三文鱼同埋蓝莓。呢个组合有水果有菜有肉,充满蛋白质。酱汁就拣左vegan caesar dressing,味道浓郁带点咸香味。令salad既味道更有层次。至于我拣左baby spinch,加上西兰花、蘑菇、鸡胸同牛油果。西兰好大粒,鸡胸好嫩滑,酱汁拣左Balsamic Vinaigrette,味道无平时既意大利醋咁酸。- Banana Smoothie 材料主要有香蕉、燕麦奶同麦芦卡蜂蜜。Smoothie搅拌得好均勺,饮落无乜沉淀物,口感顺滑。- Lite Green Juice 绿色令人谂起五青汁,不过味道完全唔似,竟然有少少甜。- Greek Yogurt with Granola 平时早餐都食开greek yogurt。滑顺既乳酪、配上水果同香脆既榖麦片,再加上麦芦卡蜂蜜,令人心满意足。

- 自选沙律

- Banana Smoothie
Banana  Smoothie

- Lite Green Juice
绿色令人谂起五青汁,不过味道完全唔似,竟然有少少甜。
LITE  Green  Juice

- Greek Yogurt with Granola