2020-03-27 1104 浏览
环境方面系上环揾食真系唔容易,有唔少餐厅都系细细间,食物质素一般,但收费都唔平。今日同同事庆祝嚟到呢间餐厅,一入门口嘅感觉系好western、好开扬和宽敞,格调好西化,洋溢著浓浓西人cafe 嘅气息食物方面头菜㨂咗沙律。由于疫情关系,由one visit变咗serve,𥚃面有少少吞拿鱼,再加上大量新鲜生果和沙律菜,配上有点泰式风味嘅酱汁,非常惹味,胃口顿时大增主菜㨂咗牛扒,好奇怪竟然无得㨂几成熟本身唔钟意食全熟牛扒,牛扒本身肉质唔错,但全熟后就变得太干,浪费了牛扒甜品㨂了雪榚,配上pancake,上面淋上朱古力酱,朱古力酱非常香浓,好有朱古力味,真系好match 最后仲要一提,呢度嘅侍应好talkative,会问下你啲嘢好唔好食、啱唔啱食⋯非常之nice系悠然嘅下午,食咗一顿丰富的午餐,加上舒适的环境,真系非常满足可惜阵间食完要继续返工
环境方面

食物方面

主菜㨂咗牛扒,好奇怪竟然无得㨂几成熟

可惜阵间食完要继续返工

用餐时段