VirginiaTung
D24榴槤x長腳蟹x鮑魚x日本清酒任飲任食2小時😱🦀
VirginiaTung
2025-08-26
关注
見咁耐冇食日式放題突然心血來潮想搵番間食,行經大鴻輝見到呢間唔洗3百蚊就可以食到馬來西亞D24榴槤、長腳蟹、鮑魚仲有Häagen-Dazs、MÖVENPICK全部都可以無限任食真係好抵,諗都唔諗就即刻上左去🫢上到去可能今日係平日出面唔算多人等,好快都入到去但原來入面都幾full下,建議大家可以訂定位先😌

今次揀左A餐經典雙重奏長腳蟹鮑魚海洋盛宴,呢個餐有77品菜色可以任食,晚市可以食2小時,其實中午同晚市款式都一樣但中午可以食3小時比較抵食啲🤔出面自助吧款式都唔少,有海鮮吧、熟食吧、前菜、湯類、甜品類,最特別係佢有酒水吧有數款自家調配飲品可以揀,仲有每日特製既雞尾酒可以任飲🍸另外上菜速度都好快,基本上落單幾分鐘已經送到亦冇漏單問題出現~

—————————————————————————————

♦️刺身類🍣:淨係刺身都有16款可以揀,有最基本既三文魚、北寄貝、油甘魚、劍魚腩、角螺、八爪魚等等~特別啲既有泰式生蝦、象拔蚌、帶子、松葉蟹同柚子醋花海蜇🪼味道正常都幾新鮮,我個人幾中意帶子同象拔蚌味道鮮甜,松葉蟹都好大隻幾多肉

♦️壽司、手卷類🍣:三文魚腩壽司幾肥美,池魚王壽司肉質入口即化,另外有白松露、黑松露作配搭幾特別~手卷方面個人推介海膽手卷,海膽份量幾多食落唔腥仲帶有鮮甜味,細細舊方便入口,已經叫左幾轉🙈

♦️串燒、燒物類🦪:串燒方面有牛舌、鹽燒雞翼、有機菠蘿、鹽燒雞軟骨等等,特別要提川燒蒜蓉焗生蠔非常惹味,生蠔size適中配埋蒜蓉辣椒口感過癮,生蠔唔腥值得一試🥰中意食既羊既可以試香草燒羊鞍,我個人幾中意食黃金焗扇貝同蒜蓉燒茄子🍆

♦️天婦羅、炸物類🍤:當然唔少得有虎蝦、南瓜、蕃薯同茄子天婦羅啦,特別仲有大大條帝皇蟹棒天婦羅😍炸物我個人特別推薦貓山王榴槤炸彈真係一試難忘,完全做到外脆內軟,外皮唔厚超軟糯,裡面榴槤餡做到流心狀態,口感香濃💖

♦️煮物類🍲:叫左皇牌杞子花雕醉鮑魚,鮑魚都幾大隻食落唔韌幾入味~另外仲叫左和風汁牛柳粒同御品鮑汁燴花膠,仲試埋鮑魚瑤柱海皇粥,食左咁多生冷野食番碗粥暖下胃都幾舒服,碗粥好足料有好多海鮮,有主角大大隻鮑魚、海蝦、蜆肉、蟹柳、瑤柱等等可以話係必試😋

♦️自助區:有大量海鮮冷盤蝦、青口、蜆等等,仲有麻辣小龍蝦🦞前菜方面唔少得有中華沙律、螺肉、墨魚仔、鳳爪等,魚皮辣得好過癮幾好味😌另外仲有葡撻、章魚小丸子、炸單骨雞翼滿足你多個願望~

♦️甜品區🍨🍦:可以任食Häagen-Dazs、Movenpick雪糕、自家製軟雪糕、雪米糍、多款韓式人氣雪條、豆腐花等~仲有好多款自家製慕絲、布甸、蛋糕🍰同泡芺

♦️飲品:呢度好特別設有酒水吧有數款特別調配飲品如莎莉譚寶、藍糖荔枝梳打、藍蝶花白桃梳打~最特別係每日限定一款雞尾酒可以任飲,呢樣其他放題餐廳係冇架😌另外仲有三大個雪櫃有多款汽水、茶類🍵、果汁🧃、啤酒🍺揀,仲有白酒🥂、清酒🍶可以任飲

🌟最後當然唔少得介紹榴槤啦~黎自馬來西亞D24榴槤件件都好大舊,果肉厚帶有超濃榴槤香味,食落口質地非常綿滑,榴槤控既你千祈唔好錯過啦😌呢度咁多野食真係食一次都唔夠,要黎多幾次先可以試晒所有野食🙈

評分🖍️(滿分為5個🌕)
抵食指數:🌕🌕🌕🌕🌕
服務質素:🌕🌕🌕🌕🌗