2018-05-05
Happy Friday同frd子去食居酒屋,去到活化工廈D2 place two!環境好,坐得都舒服,原來係從日本開到香港!必食推介一明太子蛋捲我一向喜愛明太子,呢個蛋卷將明太子變成蓉,咬落好似流心一樣,蛋卷好嫩滑,蛋汁同明太子融合,唔會太鹹,好好食啊!必食推介二牛肉壽喜燒牛肉係靚肉,而且份量好多,價錢唔貴,當然你唔可以同快餐店比,但$158在居酒屋食道好食牛肉,CP值超高!必食推介三磯煮鮑魚我都估唔到呢個鮑魚有驚喜!磯煮鮑魚最怕唔入味同唔夠腍,佢就煮得剛剛好,彈牙又入味!其他食物都好高質,我老公最欣賞個卡邦尼意粉,佢有一舊大cheese,將d熱辣辣意粉倒入去攪拌,每條意粉都充滿cheese,濃味愛好者一定無法抗拒!日本野當然有壽司居酒屋must點串燒
必食推介一
明太子蛋捲