2006-03-13
本來想去樓上嘅客家好棧飲茶, 但係一上到去就見到牆上面寫住點心一律半價, 心諗:, 點知真係@0@, 咁唯有揀樓下嗰間啦, 去到間酒樓都幾吉(但係嗰日係星期六喎), 唔理咁多喇, 肚餓, 入去入到去原來間酒樓好細, 但係見到今晚有人會擺酒. 坐低叫咗:燒賣, 叉燒腸, 叉燒飽, 焗蘋果叉燒酥, 帶子餃, 餃子講真, 其實所有嘢都非常普通, 所以唔逐樣講喇, 又唔平, 茶錢都要收$9個, Total食咗$160($157+Tips $3), 所以絶對唔會再去, 我喺石岐佬兩個人食咗八九個點心都係$6x, 又抵食又好食另外我咪講見到有人會喺嗰度擺酒, 但係就俾我見到d阿姐將d跌咗落地下嘅圍巾(唔係一張, 係一堆)就咁執番上嚟就擺番上隻碟度, 嘩! 地下嗰張地毯應該好多人啋過喎, 你竟然會將D跌咗落地下嘅圍巾放番落隻食嘢嘅碟度, 阿姐我真係要俾個服字你, 希望嗰晚d人冇肚呵啦
燒賣, 叉燒腸, 叉燒飽, 焗蘋果叉燒酥, 帶子餃, 餃子