2016-01-07 1497 浏览
早上1O點來食早歺,人比平日少,同亞姐點個經典咸牛旦爆芝三文治,點知老細問亞姐「邊個叫?」老細探個頭出來望一望,同亞姐講「而家吾做啦,叫佢改叫咸牛雞旦啦」。大佬,早上來一係食咖哩面,一係食爆芝三文治,咩叫吾做?我都係老街坊顧客。好,俾面你就叫咸牛旦治+奶茶,超失望!咸牛旦治就係薄薄一片,以往係厚旦,多到滿出來,而家同旦皮冇乜分別,面包好在都新鮮軟熟,如果吾係真係揾鬼死! 杯熱奶茶仲谷鬼氣,冇晒杯,見亞姐急急腳就洗住三四隻杯,濕滴滴交比老細,杯D水都吾抹下,杯奶茶送來的時候,杯身全是水珠,張張檯都冇糖要問才取來,飲一口,😧溫溫的,完全吾夠熱! 究竟知吾知乜叫水滾茶靚? 再飲多2口,吾夠熱冇茶味就必然,奶味都吾夠,呢杯奶茶仲差過三合一即溶奶茶......雖然只是$23,但係比起連鎖式集團及同區好多茶記都吾合格,一出名就連鎮店之寶的經典菜色及品質都吾keep住,掛住做夜市創新意大利菜,趕走舊街坊客又吸引吾到新客,唉!

好,俾面你就叫咸牛旦治+奶茶,超失望!
咸牛雞旦三文治
2016-01-07
$23 (早餐)