2009-07-28
我想補充Mingaga.我第一次打電話既時候,有個好有禮貌既女人接電話(應該係老闆娘),我話係日本老闆既歡送會,我掟2張枱,佢地會唔會好快趕人走? 點知個女人話 : 放心啦! 你地未食完野,唔會趕你走架!之後再打去加人數,有個男人只係話記得7點準時到就收我線.當然我地係遲到(大約7點半先齊人) 咁都冇理由8點半未食哂野叫我地打包拎走(唔係講笑,張枱仲有7成野未食完.因為大家掛住同老闆傾計同飲酒). 個侍應仲話 : 我叫左你地7點鍾到,預你地食到8點半,乜都食完啦! 係你地遲到渣ma. (嘩! 大佬,人地2圍大枱,24個人,只係限死人地食個半鍾,打電話又冇講,好冇道理姐??)我地叫左好多支啤酒,佢仲話:呢支最後一支唔比我地叫. 做生意梗係要"番"枱.點解咁既服務態度都仲有咁多人幫襯?
之後再打去加人數,有個男人只係話記得7點準時到就收我線.
點解咁既服務態度都仲有咁多人幫襯?