2018-12-13
其實都有一段時間無食燒野食,相比大眾化既燒肉放題,個人更鐘意單點。果味一口牛, 牛肉粒厚切,味道好濃郁。食得出係高級牛肉, 口感軟林亦充滿果香味。什錦燒肉盛盒, 呢個set最抵食, 有香草雞肉,鹽蔥豚肉, 燒汁牛肋骨,澳洲和牛同埋鹽燒牛舌。睇見都流曬口水,仲試到唔同嘅口味添。最好食係鹽燒牛舌同埋澳洲和牛,口感爽嫩,又帶嚼勁,食到停唔到口。法式香草羊架, 充滿香草味。味道小小騷,但可以接受,肉質爽實唔鞋口。有機蔬菜拼盤 , 食得多肉類都要食番啲菜嚟中和下嘅。 拼盤包左粟米,矮瓜,翠玉瓜,蘿蔔同洋蔥, 蔬菜平價,但勝在夠新鮮。 店員會為我哋預備好蒜蓉牛油同埋錫紙兜,咁就唔會燒燶晒喇。黑松露和牛炒飯, 我哋初時以為齋食燒肉會唔夠飽就叫咗個和牛飯。 點知炒飯鬼咁大碟,食到我哋飽曬。 個飯炒得好香,每啖充滿咗和牛嘅油脂,加上黑松露,香口之餘亦夠味。最後仲試埋佢呢度嘅自家製海鮮煎餅。 煎餅勝在佢啲餅唔係好厚身, 餡料亦好足料, 食落口感軟熟,有層次。 而且外皮好脆香口, 加左沙律醬同蕃茄醬 又唔覺太過熱氣,整體不錯。