2021-07-01 129 浏览
之前喺長沙灣嗰個街市市政局大廈食過林洪記, 由於食過返尋味一直都好想再去最近得知新蒲崗都開咗~所以一定要去再啦♪ \(^ω^\ )新蒲崗嘅地址喺仁愛街,佢哋嘅門面 好有日式感覺******************************今次揀咗個九重鮮海鮮火鍋,有:大扇貝,帶子, 白鱔, 蕃薯蜆, 游水海蝦, 六頭鮑魚, 文昌雞件, 安格斯小牛扒, 同埋打邊爐梗係要飲汽水㗎喇, 我哋加咗廿蚊任飲汽水┌(★o☆)┘湯底揀咗清湯咁就可以食到海鮮最好嘅味******************************個人認為 帶子同埋大扇貝食落去最新鮮,清甜, 鮑魚 同蕃薯蜆 食落去有咬口煙煙韌韌有口感⁽⁽ଘ( ˊᵕˋ )ଓ⁾⁾值得一提嘅就係佢哋嘅蝦, 上枱嘅時候已經抹好曬切一半畀你, 熟咗輕輕刮開就可以食~講完主菜係時候講下其他配料啦文昌雞件: 喺長沙灣食嘅時候已經要encore幾次, 雖然係多骨但係真係好 滑嫩, 安格斯肥牛更加冇得輸ƪ(˘⌣˘)ʃ入口即溶~ 又唔會覺得肥佢哋喺你坐低嘅時候已經畀定啲醬料你去調, 然後店員會解釋下呢度嘅主打係食乜其他火鍋基本嘅配料佢哋多數都有, 同埋佢哋唔會話
之前喺長沙灣嗰個街市市政局大廈食過林洪記,
由於食過返尋味一直都好想再去
最近得知新蒲崗都開咗~
所以一定要去再啦♪ \(^ω^\ )
新蒲崗嘅地址喺仁愛街,
佢哋嘅門面 好有日式感覺

今次揀咗個九重鮮海鮮火鍋

湯底揀咗清湯咁就可以食到海鮮最好嘅味

個人認為 帶子同埋大扇貝食落去最新鮮,
清甜, 鮑魚 同蕃薯蜆 食落去有咬口
煙煙韌韌有口感⁽⁽ଘ( ˊᵕˋ )ଓ⁾⁾

講完主菜係時候講下其他配料啦

其他火鍋基本嘅配料佢哋多數都有, 同埋佢哋唔會話一下上太多~都係跟返你有幾多個人喺度而分配嘅(ノ^_^)ノ

而家新蒲崗店新開張仲有優惠添

👅凡Like林洪記水產social media即免費升級至十重鮮

鍾意食海鮮火鍋嘅朋友定唔好錯過啦