2021-04-24 108 浏览
今晚跟老公行完油麻地,就去對面登打士廣場食野先。見到餐廳門外,好多明星相,相信都有一定水準既。時令刺身拼盤澳洲龍蝦,鮑魚,立魚,象拔蚌,全部即劏。魚,蚌切片很薄,很通透,刺身夠冰凍,肉質很鮮甜。可惜無得refill,好想食多盤。超級海鮮盒用黎打邊爐既,有南非鮑魚,日本元貝,澳洲龍蝦,非常鮮甜,鮑魚仲係活的。打邊爐後,鮑魚食落去很嫩,很鮮甜,龍蝦肉質爽口,呢個都係無得refill,刺身要快快食,食佢既鮮味。花膠年糕雞煲花膠好大塊,雞件好多都係脾位,醃得很入味,而且很嫩滑。雞煲已經鋪滿芫茜,拌勻後勁香,加上香料很足,我哋覺得少辣已經岩口味。年糕很軟糯,沾滿辣汁很惹味。終於打邊爐,湯底食魚翅冬瓜湯,同樣地一定叫返海鮮,蝦,鮑魚,蟶子,蝦滑,手切牛小排。蝦很新鮮,肉質結實,鮮甜,牛小排重牛味,蟶子都夠大隻,蝦滑仲有蝦仁,基本上火鍋配料都好超水準。無極限海鮮放題真係令到我哋食得飽足,2.5小時任你食,仲要靚海鮮,價錢$318起,真係好抵食。

時令刺身拼盤

超級海鮮盒