2021-09-01
滷友記呢間過江龍竟然夠膽踩過界黎到銅鑼灣開分店?!成日係港島出沒嘅我緊係要黎試一試佢有咩咁巴閉🤨今次就簡左下午茶時間去😚所以剩係叫左一碗麵同啲小食🤪 個麵底同啲飲品都幾有驚喜👍🏻 想平平地食碗麵呢個絕對係一個好選擇🤩👉🏻招牌大滷麵🍜💰HKD 5️⃣4️⃣一黎緊係要睇下大滷係咩料子先😎我地簡左同滷水湯上海粗麵😜配菜仲有金錢𦟌,陳皮魚蛋,豆腐同蘿蔔個麵底都幾有驚喜😋口感扎實唔會鬆泡泡咁👍🏻陳皮魚蛋彈牙之餘仲有好重嘅重皮甘味 係近期食過比較特別嘅魚蛋蘿蔔都煮到好入味😊大滷果然唔簡單!👉🏻炸秋葵🫒💰HKD 2️⃣7️⃣好多人唔鐘意秋葵係因為食落滑潺潺咁😵不過呢到嘅炸秋葵完全冇呢個感覺🥴 食落好香脆👍🏻 岩晒想試下食秋葵嘅朋友👉🏻蘋果雪梨雪耳🍎💰HKD 1️⃣2️⃣呢杯雪梨雪耳雖然細細杯 但係都好足料😜飲落又唔會好甜😚夠晒滋補👉🏻芝麻雞絲粉皮🐣💰HKD 4️⃣7️⃣呢個粉皮雖然都幾煙韌 雞絲都幾足料 但係芝麻醬相對淡味😂 平時食開重口味所以有啲唔慣😅 追求健康嘅朋友可能會鐘意
👉🏻招牌大滷麵🍜
💰HKD 5️⃣4️⃣
一黎緊係要睇下大滷係咩料子先😎
個麵底都幾有驚喜😋口感扎實唔會鬆泡泡咁👍🏻
蘿蔔都煮到好入味😊
大滷果然唔簡單!
👉🏻炸秋葵🫒
💰HKD 2️⃣7️⃣