2022-09-04
Fennel 茴香 (尖沙咀)尖沙咀山林道38號銀座3817樓=================最近聽好多朋友介紹呢間位於尖沙咀山林道的泰國fusion餐廳,今日終於抽到時間嚟試一試佢!😍😍佢歐陸風情的設計,真係非常適合打卡!有時同朋友聚會黎都唔錯!今次同朋友揀咗個二人餐($398)入面包咗勁多嘢食!🥗任食沙律吧的選擇有木瓜沙律,南瓜蓉,薯仔沙律,時令水果,凍蝦等,沙律醬料選擇亦非常多!剩係呢個沙律吧已經一定夠飽😆 仲要好好食!!🥘泰式冬蔭功湯 入面竟然有蝦同青口,仲酸酸辣辣,非常開胃😍🐔椰子雞湯椰香味較重,很不錯🦀咖喱軟殼蟹漢堡🍔軟殼蟹非常大,而且炸得非常香脆,炸粉又唔會太厚,比例啱啱好!🥩黑松露鮮菌炒意粉配肉眼扒肉眼扒牛味非常突出,呢個價錢有呢個質素真係好抵!建議大家揀五成熟,我覺得啱啱好!個意粉雖然唔多,但同樣好味!幾creamy!!另外叫多左兩個小食:🐥蜜糖雞翼 $68估唔到呢個價錢竟然有勁大碟的單骨蜜糖雞翼!仲要非常香脆!如果見唔夠喉,可以點埋伴碟的泰式辣醬,同樣好味😍😍🦐牛肉串配泰國炸蝦 🍢$78呢個小食跟埋泰式辣醬同埋沙嗲醬!個醬汁簡直係精髓!同D 小食非常夾!整體來講每
尖沙咀山林道38號銀座3817樓
=================
今次同朋友揀咗個二人餐($398)入面包咗勁多嘢食!
🥘泰式冬蔭功湯
入面竟然有蝦同青口,仲酸酸辣辣,非常開胃😍
🐔椰子雞湯
椰香味較重,很不錯
🦀咖喱軟殼蟹漢堡🍔
🥩黑松露鮮菌炒意粉配肉眼扒
另外叫多左兩個小食:
🐥蜜糖雞翼 $68
辣醬,同樣好味😍😍
🦐牛肉串配泰國炸蝦 🍢$78
整體來講每人$200左右已經可以食得非常飽,性價比非常高!