2021-06-06 373 浏览
瑞士咖啡室+ 港式+茶餐廳/冰室🏠overall/環境/ 服務:+ 有兩層 算幾大 不過下午lunch 時間 好容易full house ~係好多附近翻工嘅人嘅飯堂+ 雖然大致都係一般茶餐廳裝修 不過都有加入一些懷舊元素+ 以相宜價錢 提供茶餐廳經典食物‼️ 夠薑乾炒植系牛肉 $59好食指數:⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️✅ 經典中帶點創新 係素食版嘅干炒牛河 正所謂 啖啖肉又唔係肉✅ 一個合格嘅干炒牛河 一定要條條河粉都上到色 同時唔可以太油 呢碟絕對ok✅ 素牛嘅質感比較稔 同粉 唔會係真牛咁有咬口 外層有輕微煎香‼️ 瑞士常餐B $ 51好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️✅ 常言道 茶記一定會有常餐 所以就順便試吓瑞士名物 瑞士汁雞髀 ✅ 通粉份量真係幾多 成碗都係通粉✅ 瑞士汁雞髀 當然係重點 上色均衡 幾入味但又唔會太咸 肉嫩唔嚡口 ‼️西多士 $22好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️✅ $22 嘅西多士 認真覺得幾抵食✅ 多士夾滿花生醬 雖然唔係粒粒花生個

瑞士咖啡室

好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
打卡指數:⭐️⭐️⭐️
抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
✅ $22 嘅西多士 認真覺得幾抵食
✅ 多士夾滿花生醬 雖然唔係粒粒花生個種 不過隻味都幾夾糖漿

📍 荔枝角青山道658號福至工業大廈地下
G/F, Fast Industrial Building, 658 Castle Peak Rd, Lai Chi Kok

⏰ 星期一至六
07:00 - 19:00

☎️ 電話號碼 39710260

📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵