2019-05-19 33 浏览
今日去咗中環行街,試吓金鶴拉麵🍜的(中環分店),唔經唔覺佢已經開咗四間分店喇!店內嘅裝潢有日式格調👍🏻我哋分別叫咗:《雞白湯拉麵》~雞白湯係店舖招牌,湯底味道濃郁得嚟厚身好Creamy!湯上面有香脆甘甜的炸牛蒡條,碗邊有慢煮雞肉,鮮嫩彈牙😽仲有我至愛嘅糖心蛋☺️《鹽味拉麵》~鹹味剛好,湯底香甜清澈,完全不油膩,入口好清新!叉燒肥瘦均勻,好正🥰《日本明太子雞翼》~味道微辣,同埋啱晒懶人一族,因為係冇骨嘅😌《唐揚炸赤雞》~價錢抵,份量多(有三大粒炸雞),最重要係好食❤️P.S.我老公等唔切未俾我影相佢已經偷食咗一粒,所以相片只係得兩粒😹最後《抹茶🍵軟凍》~口感Q彈有淡淡抹茶香又唔會太甜,連平時唔鍾意食甜點嘅老公都大讚👍🏻叫咗《兩碗拉麵》《兩個小食》《一個甜點🍮》,成張單只不過係$290,真心覺得好食得嚟,係物超所值!!

我哋分別叫咗:

2019-05-13