2020-07-22
好耐之前就已經bookmark左呢間,因為見fb介紹佢爆漿🤩因為未食過,所以就去左試😋💛楊枝甘露爆漿蛋糕 💛$50-60❥真材實料,真係好多粒新鮮芒果肉喺入面~❥將楊枝甘露嘅材料芒果汁,西米分開續層放喺蛋糕底上面,都幾特別❥比一般楊枝甘露味道更濃郁,但又唔會話太甜/食得出糖水味❥蛋糕底做得唔錯,唔會太薄身太硬~就算打卡打得耐,啲汁都唔會浸入蛋糕入面令蛋糕變軟👍🏻 打卡味道一流 😆 ..💛芒果雪糕小丸子?💛 $30-40唔太記得個名~❥賣相幾靚,又係好多新鮮芒果肉同小丸子❥雪糕係雲尼拿雪糕,都唔會話好甜❥成個甜品有啲似許留山 出嘅甜品~同許留山差唔多味❥建議可將小丸子改換成大少少size嘅小丸子~小丸子太細粒,同埋質地冇大粒小丸子咁mochi, 令到口感上稍為遜色~Overall speaking, 我都贊成大家去試下,畢竟係太和鮮有嘅甜品店~同埋佢啲蛋糕價錢真係幾平而質素又唔差, CP值好高!同埋佢係$30幾蚊有成個cake,而唔係一件件切餅!又睇得,又食得!係試得過!
💛楊枝甘露爆漿蛋糕 💛$50-60
楊枝甘露爆漿蛋糕
❥真材實料,真係好多粒新鮮芒果肉喺入面~
❥比一般楊枝甘露味道更濃郁,但又唔會話太甜/食得出糖水味
💛芒果雪糕小丸子?💛 $30-40
唔太記得個名~
❥賣相幾靚,又係好多新鮮芒果肉同小丸子
❥雪糕係雲尼拿雪糕,都唔會話好甜
❥成個甜品有啲似許留山 出嘅甜品~同許留山差唔多味