2018-10-25
好辛苦咁返足六日工,所以決定趁放假去大埔搵FD前食番餐好~今次嚟到木船食泰國菜~地點都好方便呀~幾近太和火車站~行5分鐘左右就到~仲要對正馬路幾易搵~因為冇食早餐~所以超級肚餓!!叫咗鮮蝦炒金邊粉~鮮蝦牛油果沙律~頂隱勾魂泰茶配鮮忌廉~泰北沙嗲串燒~叫左雞肉豬肉同埋兩串牛肉~個頂隱勾魂泰茶!!你睇下鮮忌廉幾咁吸引同邪惡!不愧係泰茶,茶味夠濃,睇番MENU介紹係特別用左三花牌煉乳而令到杯茶咁好飲~入口夠滑,茶味夠濃又唔會夠甜,見微知著,足見呢間餐廳係煮食上既用心!!然後鮮蝦炒金邊粉炒得非常之好食!份量夠多又唔油!用料仲好足,個份量我覺得係夠一個男仔食得飽!! 將一齊上碟既青檸花生同辣粉撈埋黎食仲正!泰北沙嗲串燒~三種肉都好食!D 醬汁又夠惹味! 個鮮蝦牛油果沙律~食得出D沙律菜非常新鮮~!牛油果用料一啲都唔慳皮~ 牛油果同鮮蝦既配搭非常之MATCH! ON DIET 既女士們食呢個就岩哂啦~仲有蟹籽係上面TIM AR!!又食到好餐廳~木船絕對值得推介~店員又有禮貌~環境舒適~上菜又夠快~值得ENCORE~!
泰北沙嗲串燒~三種肉都好食!D 醬汁又夠惹味!