成日都食放題諗起日本牛肉,所以今次我就去咗依間超高CP值日燒放題✌🏻✨前菜中華海蜇->我對海蜇海帶情有獨鍾,所以我食一碟係唔夠要叫多碟泡菜豆腐->加入咗韓式泡菜微辣又唔會搶咗豆腐味道枝豆->即叫即整熱辣辣枝豆要即時食好味✨刺身榮螺片爽口新鮮有Wasabi三文魚,帶子,甜蝦同鏗魚厚肉好鮮甜✨燒肉一上枱有四款嘅牛肉部位雪花紋脂肪分布好均勻有上小排肉、牛罧肉、中腹肉、前胸肉,四款部位入口即溶肉質好腍牛肉油脂澳門口腔食落口唔會太油膩另外仲有辣味雞翼、原味雞翼,我就覺得佢依個比較細心為啦就係佢將個雞翼剪開,中間位置係容易熟,好細心肉質好滑,仲有牛脷一向我都怕食內臟嘅人其實唔食牛脷,但今次我食依款牛脷果然係好腍微辣味道帶出牛肉嘅鮮味✨海鮮依度有燒物帆立貝同埋我最鍾意食廣島蠔牛油同蒜蓉放入錫紙盒唔會會令到乾身,咬落去仲好Juicy最後仲叫咗三文魚茶漬飯配紫菜、、三文魚碎再加埋一個Wasabi撈起個飯,食落去有種茶漬甘香味,真係happy ending✨甜品有泡芙仔我就鍾意食佢外邊脆裏面軟滑,我就食咗兩件

✨前菜

泡菜豆腐->加入咗韓式泡菜微辣又唔會搶咗豆腐味道

枝豆->即叫即整熱辣辣枝豆要即時食好味

刺身
榮螺片爽口新鮮有Wasabi

三文魚,帶子,甜蝦同鏗魚厚肉好鮮甜

✨燒肉
食落口唔會太油膩

果然係好腍微辣味道帶出牛肉嘅鮮味

✨海鮮

甜品
有泡芙仔我就鍾意食佢外邊脆裏面軟滑,我就食咗兩件
2020-11-15