2019-06-15 77 浏览
香港比較少立食壽司🍣店,估唔到係尖沙咀新開左一間,今日就抱住試下新野既心態黎試下。店鋪位置都算易搵,大大隻字寫住店鋪名字。鋪內環境就好似圖所示,都係以立食設計。以下係menu同我今次叫既食物啦。我選左十件壽司🍣,質素都好高,我主要講幾種比較特別/好味既。火炙鰈魚邊壽司: 呢個好岩我口味,燒完魚油味好香,迫哂出黎,好味!甜蝦/赤蝦壽司: 平時食有關蝦既壽司,成日都食到好細隻蝦既情況,攪到好似食飯多過食壽司。今日呢到無呢個問題,大大隻蝦之餘,爽口新鮮同埋有蝦既甜味。辣味吞拿魚壽司: 香港比較少地方都有食,通常都係辣味三文魚,原來辣味吞拿魚都好好食😁。另外,我地叫左 大吞拿魚魚腩伴紫菜同埋鰻魚手卷。大吞拿魚腩伴紫菜:呢個可以話係必食!!大吞拿魚腩魚油香好出,加上薄荷葉同埋炭鹽,呢個配對好refreshing 之餘都平衡左整個調味,好正!!鰻魚手卷: 即叫即燒鰻魚,熱辣辣好味,鰻魚食落質地一d都唔un,鰻魚汁又惹味。

店鋪位置都算易搵,大大隻字寫住店鋪名字。

鋪內環境就好似圖所示,都係以立食設計。

以下係menu同我今次叫既食物啦。

另外,我地叫左 大吞拿魚魚腩伴紫菜同埋鰻魚手卷。