2023-04-08
📍大眾燒肉酒場 - 旺角👯🏻♂️朋友介紹旺角新開左間樓上燒肉舖🥩燒肉睇落好高質🥰價錢又唔算貴🤔抵食夾大件!咁🐹🦭我哋當然要去試下先得啦!餐廳位於DELI商場1樓 都算幾方便就腳👣而且menu牛肉種類都幾多😋仲詳細寫埋各個部位係油花重定肉味濃🤤揀自己鐘意嘅牛肉部位同口味!和牛當然不能少得啦😝價錢相宜每份大概$68至$98💰講真呢個價錢食到燒肉和牛🐂CP值認真高👍🏻🐂和牛沙巴當 $98油脂最豐富嘅部位不得不提呢份沙巴當🫧屬於牛肩里脊肉號嘅其中一部分!油花分佈超級豐富🤤燒完即刻放入口 油香充滿口腔而且口感嫰滑😋🐂和牛霜降 $88❄️霜降油花分佈細膩😋雖然冇沙巴當咁多油脂🫧不過勝在肉味同時夠晒香濃🤤又有油香又有肉味 入口多汁嫰滑!係我食落最香嘅一款牛肉😆🐂手切封門柳 $48講到肉味濃邊少得封門柳🥓呢款封門柳雖然冇咩油花但係主打嘅係佢濃濃嘅牛肉味🐂男朋友特別鐘意入口濃濃肉香 越愈有味!而且價錢相宜 食多兩碟荷包都唔會肉赤🤣🐂牛食雞🐔 $98個名咁趣怪🤪當然要嗌碟試下😋原來係和牛小排切開並夾住漬製過嘅日本蛋黃🥚成個口感好特別😳香濃牛味中間又滲出厚厚嘅醬油蛋香🤤口感幾特別又幾有特色👍🏻🐖味噌五花 $
🐂和牛沙巴當 $98
🐂和牛霜降 $88
🐂手切封門柳 $48
🐂牛食雞🐔 $98
🐖味噌五花 $28
五花腩都係必不可少嘅選擇🐖肥瘦相間嘅五花腩入口即溶🤤最特別嘅佢係用味噌醃漬過😳唔會咸不但之,五花腩食落仲會有淡淡味噌甜香,好成功咁化解膩感,食多兩舊都仲得🥰
🐖豬油叉燒丼 $38
$38蚊一碗丼仲有三大舊日式叉燒🐷另外仲有豬油另外放上鐵板燒溶♨️溶左嘅豬油淋落俾香蔥舖滿面嘅丼飯上面🤤食落特別香!叉燒食落鬆化又有焦香味🌿油香蔥香叉燒香邪惡混合埋一齊真係好正😈
🥗流心蛋薯仔沙律 $68
🍳有流心蛋汁加埋黑芝麻同薯仔泥🥔食落順滑、香甜、仲幾解膩!男朋友最鐘意一啖燒肉一啖薯仔沙律特別refresh🥳
食得咁上下仲見到隔離枱嗌左個和牛三文治🥪睇落金黃色中間又夾住滿滿牛肉🐮可惜今次真係食唔落啦🥺下次有機會要返黎試埋佢先得😆