2023-07-21 37 浏览
哩間係一間喺香車街街市隔離嘅一間食肆 唔講淨係睇個外牆 完全都唔覺得佢係一間泰國餐廳 餐廳樓高兩層 空間寬敞 裝修走工業風 地下果層係bar 枱型式嘅 咁我地今次就安排坐bar枱 喺bar枱食泰菜都真係第一次🤣🤣泰玖招牌蟹肉煎蛋捲身為蛋控嘅我 見到有蛋料理當然就唔執輸要叫嚟試下啦 份量超多 有6舊蛋捲 入面嘅蟹肉好鮮甜 唔會比啲蛋味蓋過左個蟹肉味👍🏻泰式青咖喱雞哩度嘅咖喱椰漿味濃 除咗雞之外仲有好多其他唔同嘅蔬菜 咁就唔會太滯🤣🤣佢仲可以加錢配薄餅 泰式咖喱配薄餅真係一流嘅配搭🤤🤤大頭蝦炒金邊粉大頭蝦雖然係連殼 但係有整碎啲殼 方便我哋食用👍🏻啲金邊粉好有鑊氣 一上菜嘅時候熱辣辣 好明顯係一炒完就即刻上菜😍香橙冰茶 最後 野飲方面 我地就叫左個香橙冰茶 宜家野飲做緊買一送一 啱哂我哋行到熱辣辣入去飲返杯涼浸浸嘅飲品🤤個香橙冰茶真係有塊真橙喺入面 唔會淨係得啲化學味👍🏻總括嚟講 間餐廳CP值高 啲嘢抵食夾大件 食物嘅定價又唔算貴 佢亦有做午市套餐 下次可以晏晝嚟食😆

泰玖招牌蟹肉煎蛋捲

泰式青咖喱雞