2023-01-19 192 浏览
位置行过咁岩见到观塘新开左间, 上网一check原来佢有好多分店.  呢间位置系24小时惠康对面, 对于街坊既我黎讲好方便, 因为想饮台式饮品终于唔使再行去工业区果边啦~ 环境望落门面都几靓, 以黑白色为主, 走型格路线, 店内干净卫生, 见到都keep住有人黎买, 但唔需要等好耐, 唔错~ 种类睇张menu, 佢有超多系列选择, 奶茶, 芝士奶盖, 拿铁, 黑糖波霸, 水果茶, 纯茶系列, 仲有好特别既姜汁, 冰淇淋系列.  每个系列仲可以拣3种冰度同5种甜度, 仲有11种toppings可以加, 由健康到邪恶既款都有,每款都想试, 真系花多眼乱~ 芝士奶盖芒果其实之前系社交平台既入面见到好多人都赞既芝士奶盖好正, 趁而家有机会当然要试一试, 见佢张menu推介, 就拣佢黎试~ 饮品超级大杯, 识饮既紧系先饮一啖芝士奶盖, 浓浓既芝士味, 质感绵滑, 好正!  跟住将芝士奶盖混落下面既芒果汁同埋芒果肉, 味道好似饮紧mango cheesecake咁, 清甜既芒果同香浓既芝士混埋唔会太甜太腻, 层次丰富, 比例完美, 好match, 好邪恶, 但超级好饮, 赞~ 价钱而家做会员有9折
位置

行过咁岩见到观塘新开左间[手作功夫茶], 上网一check原来佢有好多分店.  呢间位置系24小时惠康对面, 对于街坊既我黎讲好方便, 因为想饮台式饮品终于唔使再行去工业区果边啦~

种类

芝士奶盖芒果

其实之前系社交平台既[奶盖关注组]入面见到好多人都赞[手作功夫茶]既芝士奶盖好正, 趁而家有机会当然要试一试, 见佢张menu推介[芝士奶盖芒果], 就拣佢黎试~

价钱

而家做[手作功夫茶]会员有9折优惠, 即系呢杯[芝士奶盖芒果]会员价只系$30.6!  我见到入面d staff整饮品时真系用电子磅去量每一杯既材料, 以确保每杯饮品都能够达到标准.  以呢个价钱+呢个质素黎讲, 真系性价比超高, 好抵饮, 值得encore~
2023-01-14
等候时间
5 分钟 (外卖自取)