2023-11-23 22 浏览
放工與男友經過,咁啱又想食泰國菜,所以我地又一齊去試新野,餐廳裝修走工業風,樓高兩層,空間寬敞。泰式臘腸炒飯飯粒炒得好香而且鬆軟,加入臘腸、蔥花、胡蘿蔔和豌豆等蔬菜,口感更豐富。泰式青咖喱牛腩一上枱就聞到好濃郁的咖喱味道,裏面的份量都相當多,牛腩炆得剛剛好,好入味,配搭埋茄子、青椒和洋蔥等,真係非常下菜,好惹味。泰式馬拉盞炒通菜通菜加埋啲馬拉盞黎炒,有些微辣的味道,但對於我一個平日不愛吃辣的人來說,也是非常能夠接受,非常開胃。雖然天氣都涼了不少,但我地都忍唔住點左杯士多啤梨活性乳酸菌沙冰,沙冰以新鮮的士多啤梨和益力多為基礎,加入了甜蜜的糖漿和冰塊。士多啤梨的酸甜和益力多的濃郁味道,真係好夾。這間泰國餐廳都好有驚喜,而且CP值高,扺食夾大件,價錢好親民貼地,見到佢都有做午市套餐,下次有時間一定要黎多次試下。#荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處

泰式臘腸炒飯

泰式青咖喱牛腩