2020-02-03
今日同朋友出旺角威 行完街梗係要醫肚啦 喺新之城對面 有間叫二鍋頭火鍋 上到去地方好舒適 侍應帶我哋去坐咗個靠近窗口卡位 . 好細心介紹 一次有兩個煱食。 可以先點選一個主鍋 再嚟一煱任食任點火煱 另外仲有個自助火鍋區 可以自己出去 任揀嚟食 旁邊 仲有一個水吧位 .啤酒汽水.罐裝飲品. 鴻福堂樽裝飲品任添飲。之後我哋點咗個 推介既主食煱 "火焰鴨煲" 侍應會嚮你面前 將熱騰騰鴨煲 放嚮電鍋上. 再淋上花雕酒 再嚟火槍一燒 .Wow今日同朋友出旺角威 行完街梗係要醫肚啦 喺新之城對面 有間叫二鍋頭火鍋 上到去地方好舒適 侍應帶我哋去坐咗個靠近窗口卡位 . 好細心介紹 一次有兩個煱食。 可以先點選一個主鍋 再嚟一煱任食任點火煱 另外仲有個自助火鍋區 可以自己出去 任揀嚟食 旁邊 仲有一個水吧位 .啤酒汽水.罐裝飲品. 鴻福堂樽裝飲品任添飲。之後我哋點咗個 推介既主食煱 "火焰鴨煲" 侍應會嚮你面前 將熱騰騰鴨煲 放嚮電鍋上. 再淋上花雕酒 再嚟火槍一燒 .Wow今日同朋友出旺角威 行完街梗係要醫肚啦 喺新之城對面 有間叫二鍋頭火鍋 上到去地方好舒適 侍應帶我哋去坐咗個靠近窗口卡位 . 好
之後我哋點咗個 推介既主食煱 "火焰鴨煲"
侍應會嚮你面前 將熱騰騰鴨煲 放嚮電鍋上. 再淋上花雕酒 再嚟火槍一燒 Wow 未嚐巳撲鼻香 鴨煲肉質鮮嫩炆得好入味好淋. 一啲都唔韌. 見佢用大蒜.八角.黑豆.洋蔥.支竹炇煮所以份外惹味。
第二煱我點咗個養生湯底打邊爐.火煱食物點單上. 有 :美國肥牛.脆鯇魚. 新鮮青口.40幾款任點. 特別一提食材好靚 用海蝦虎蝦. 仲要係咁抵街坊價錢。 最後食埋佢地嘅甜品雪糕 雪條 畫上一個完美嘅句號。
下次帶埋阿爸阿媽哋食先。